miércoles, 12 de octubre de 2016

Hamburguesas con ketchup

Un dos nosos pratos favoritos son as hamburguesas, así que quixemos saber como se fan.
Como normalmente as hamburguesas tomámolas cun pouco de ketchup, probamos a facer tamén o ketchup.
Primeiro, fomos á tenda comprar as cousas. Fomos ao súper de Etelvina, que nos queda alí ao ladiño. Marisa atendeunos de marabilla, e ata nos fixo unhas fotos para que tivésemos un recordo desa pequena saída.
Primeiro, fixemos a lista da compra, mirando os ingredientes da receita que nos puxo a profe na pizarra dixital. Antes de saír, estivemos calculando canto nos custaría todo o que queríamos comprar Canto custará un quilo de tomates? E un pemento? E a mazá? E a cebola? Fixemos unha aproximación, e logo sumamos todas as cantidades. Bueno...non nos equivocamos demasiado! :-)
https://goo.gl/photos/7XCF1iUNjX5r7sVX6


Facer o ketchup é moi fácil. Ademais, agora xa sabemos perfectamente que antes de envasar calquera alimento, hai que esterilizar o recipiente, para que non se nos bote a perder en poucos días.
Ao día seguinte, fixemos as hamburguesas. Desta volta, xa a profe fixera a compra das cousas necesarias. Deunos a receita, e, despois de darlle unha primeira lectura, fomos lendo para ver que pasos tiñamos que ir dando para a elaboración das hamburguesas.

https://goo.gl/photos/iQmgRcNSykhYiH4k9

Pelar e cortar cousas é un pouco difícil. Non temos práctica, claro. Pero non foi no medio do picadillo ningún anaco de dedo. Que xa nos quedou claro que ese non era un dos ingredientes!
E cantos anacos sairán se partimos cada hamburguesa en catro? Chegará para ter cadanseu anaco? Calculamos, e non nos custou moito saber o resultado.
Agora, aínda nos queda un pouco de traballo por diante con respecto a esta receita. Temos que analizar de que grupo de alimentos son cada un dos que levaba, e que nos aporta. Temos, tamén, que analizar o tiquet de compra, ver o que gastamos en cada ingrediente, e facer a suma. Non vaia ser que Marisa se equivocase sumando! Teremos que facer unha redacción na nosa libreta. E, claro, haberá que facer outra entrada de blog coa opinión de cadaquén sobre esta receita. En breve a teredes por aquí!

No hay comentarios:

Publicar un comentario